HARJOITTELE SANASTOA

Haluatko opiskella lisää ruotsin sanastoa? Täältä löydät vinkkejä sanaston opetteluun.

 

Tee sanalista

Kerää tietyn aihepiirin sanoja sanalistaan. Sanat voivat olla peräisin katsomaltasi videolta tai lukemastasi tekstistä tai paikasta, jossa ole vieraillut. Tarkista sanakirjasta kaikki sanat, jotka haluat ottaa mukaan sanalistaasi. Kirjoita sanat sekä ruotsiksi että suomeksi. i.

 

Voit kirjoittaa sanalistan paperilla tai sähköisesti esimerkiksi Exceliin. Sähköistä listaa on helppo korjata ja täydentää tarpeen mukaan. On olemassa myös sähköisiä työkaluja, joiden avulla voit tehdä sanalistoja ja opetella sanoja.

 

Quizlet  Quizletin avulla teet sanalistan, jonka voit jakaa muille ja jonka avulla voit harjoitella sanastoa monella eri tavalla. Tähän jää helposti koukkuun!

 

Glosor.eu Glosor.eu:n avulla voit tehdä sanalistoja ja harjoitella samalla tapaa kuin Quizletissa. Suomenkielisten sanan selitysten sijaan voit käyttää myös kuvia.

 

Tee sanapilvi

Sanapilvi on kokoelma sanoja, joista kaikkein käytetyimmät näkyvät isoimpana ja vähiten käytetyt näkyvät pienemmällä. Tätä voi käyttää vaikka esitelmien yhteydessä tai sanojen opetteluun.

 

Wordle Wordlen avulla on helppo luoda sanapilvi liittämällä teksti. Voit halutessasi siistiä pois kaikki tavallisimmat sanat kuten “är” ja “att”.  

 

Tagxedo Tagxedon avulla voit luoda sanapilven samalla tavalla kuin Wordlessa. Pilvi voi myös saada erilaisia muotoja kuten jonkun eläimen tai hedelmän.

 

Answergarden Answergarden eroaa hieman sanapilvityökaluista. Täällä ei käytetä valmsita tekstiä, vaan useat henkilöt keräävät yhdessä sanoja  tai lauseita tietystä teemasta yhteiseen Answergardeniin. Tämän sovelluksen avulla on helppo tarkistaa, kuinka paljon sanoja on jäänyt mieleen tietystä aiheesta.  

 

Muuta

 

Duolingo Duolingon avulla voit harjoitella ruotsia interaktiivisesti. Täällä voi harjoitella sekä sanastoa että kielioppia.

 

Partikkeliverbit Täältä löytyy lista partikkeliverbeistä, kuten “hålla med” ja “gå av”

 

Svenska nu Sekalaista materiaalia korkeakouluopiskelijoille sekä muille kouluasteille.

 

Kursnavet, rakennustyömaa 1 Aika helppoja interaktiivisia harjoituksia. Eri ammateista rakennustyömaalla.

 

Kursnavet, byggarbetsplatsen 2 Aika helppoja interaktiivisia harjoituksia. Mitä sanotaan eri tilanteissa rakennustyömaalla.