Tekstit ja ääniopasteet ovat usein sekä suomeksi että ruotsiksi. Jos ruotsinkielen ymmärtäminen tuntuu vaikealta, lue tai kuuntele ensin suomeksi, ja sitten sama uudelleen ruotsiksi.

Älä näytä uudelleen

Suomenruotsalaisia tiedotusvälineitä

hbl

Ruotsalaisia tiedotusvälineitä

 

SVENSKA PÅ STAN

Oletko huomannut, miten paljon pääkaupunkiseudulta löytyy kulttuuritarjontaa ruotsin kielellä?   Koko ajan järjestetään erilaista ohjelmaa ruotsiksi, ja kannattaa tarkistaa, mitä on tarjolla tällä hetkellä. Tässä on vinkkejä joistakin mielenkiintoisista ohjelman tarjoajista.   Näin käytät Svenska på stan -sivustoa! Tarkoituksena on, että osallistut johonkin tapahtumaan, tai vierailet näyttelyssä tai paikassa, jossa ruotsi on pääkieli tai yksi käytettävistä kielistä. Sen jälkeen työstät näkemääsi ja kokemaasi osiossa 2 PROCESS ja raportoit siitä osiossa 3 OUTPUT.

Amos Rex -taidemuseo, Yksityinen taidemuseo, josta löytyy paljon tietoa sekä hyvä ruotsinkielinen kotisivu. Suljettu tiistaisin.
Ateneum Ateneumista löytyy kaikki tekstit ruotsiksi. Tarjolla on myös ääniopastus, jonka voi kuunnella myös netissä: http://www.ateneum.fi/guidningar/audioguide-till-ateneums-samlingar/?lang=sv Vinkki: jos sinulla on vaikeuksia ymmärtää ruotsinkielistä opastusta, kuuntele ensin suomenkielinen opastus samasta teoksesta.
Designmuseet Designmuseossa voit käydä hakemassa inspiraatiota ja aiheen tulevalle esityksellesi. Kaikki kyltit löytyvät myös ruotsiksi ja niiden avulla on helppo opetella kieltä ja vaikkapa kerätä sanalistaa. Lisäksi tarjolla on lähinnä lapsille suunniteltu opetusmateriaali Esa ja esineet, joka löytyy myös ruotsiksi. http://esajaesineet.fi/sv/
Didrichsenin taidemuseo Toinen yksityinen taidemuseo Kuusisaaressa. Arkkitehtuuria, taidetta ja patsaspuisto.
Emma – Espoon modernin taiteen museo Moderni taidemuseo Tapiolassa.

Espoon automuseo:

Automuseo, josta löytyy autoja, moottoripyöriä, mopoja ja polkupyöriä menneiltä ajoilta. Tarkista aukioloajat!

Finlands Banks Suomen pankin rahamuseo on monille positiivinen yllätys. Siellä on kaikki kyltit ruotsiksi. Museossa on tarjolla multimediaa ja pelejä, kaikki myös ruotsiksi.  Museon kotisivuilla on paljon materiaalia sekä pelejä.
Suomen  valokuvataiteen museo Valokuvataiteen museo Kaapelitehtaalla.
Gallen-Kallelan museo Gallen-Kallelan museosta löytyy paljon tietoa ruotsiksi ja loistava ääniopas. Ääniopasta voit kuunnella joko paikan päällä tai kotona: http://www.gallen-kallela.fi/museokaynti/aaniopas/ Tarjolla on myös tehtäväreitti, jonka aina voit vastata kysymyksiin. http://tarinasoitin.fi/akseli
Helsingin taidemuseo Osa Helsingin kaupunginmuseota. Paljon tietoa ruotsiksi sekä paikan päällä että netissä. Täällä voit tehdä virtuaalisen kierroksen halki Helsingin historiaan: http://tarinasoitin.fi/helsinginkaupungin

Helsingin väestönsuojelumuseo:

Väestönsuojelun historiaa ja nykypäivä. Paljon tietoa sota-ajasta, mm. pommisuoja, teknisiä laitteita ja paljon muuta materiaalia. Tarkista aukioloajat!

Hvitträsk (Kirkkonummi) Tunnettujen arkkitehtien entinen kansallisromanttisessa hengessä rakennettu koti ja ateljee.
Kiasma Nykytaiteen museo. Kyltit ja tekstit myös ruotsiksi, mutta ei ruotsinkielistä ääniopasta.
Sinebychoffin taidemuseo useo esittelee Sinebrychoffin perheen kodin sellaisena kuin se oli 1910-luvulla sekä laajan taidekokoelman.
Nordea bankmuseum Pankkihistoriaa ja mielenkiintoista arkkitehturia. Tarkista aukioloajat!
Polyteekkarimuseo:Museo teekkarikulttuurista. Sovi vierailu!
Ratikkamuseo Raitiovaunujen historiaa ja vanhaa teollisuusarkkitehtuuria. Tarkista aukioloajat!
Taidehalli Nykytaiteen näyttelyitä sekä designia ja arkkitehtuuria.
Tekniska museet Tekniikan museo sijaitsee kauniilla alueella ja koostuu useista eri rakennuksista. Aivan kaikkia tekstejä ei löydy ruotsiksi. Ruotsinkielinen ääniopas saatavilla, puheen laatu ei ole paras mahdollinen.  
Villa Gyllenberg sityinen taidemuseo Kuusisaaressa. Vieraile myös virtuaalimuseossa: http://gyllenbergs.fi/fi/villa-gyllenberg-fi/virtuaalimuseo/

 

Vinkki! Monet ruotsinkieliset teatteriesitykset Helsingissä tekstitetään suomeksi. Tarkista asia teatterin kotisivulta! Lisäksi esitetään useita kaksi- tai monikielisiä näytelmiä.

Kavi.fi – Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Helsingissä sijaitsee kolme ruotsinkielistä korkeakoulua, joissa voi olla mahdollisuus osallistua yleisölle avoimille luennoille.