Miten käytän Smart svenska -alustaa

icon-10

1

First Step
Input

Valitse sinua kiinnostava aihe, josta haluat etsiä lisätietoa. Käytä apunasi Smart svenskan vinkkejä. Löydät linkkejä sanomalehtiin ja nettisivustoille, videoihin sekä ehdotuksia museoista ja muista paikoista pääkaupunkiseudulla. Voit myös tehdä tiedon hankintaa varten haastattelun tai etsiä itsenäisesti lisätietoa eri lähteistä. Jos löydät jotain mielenkiintoista, vinkkaa siitä portaalin ylläpitäjiä, niin lisäämme linkin myös muiden iloksi.

2

Second Step
Process

Prosessointivaihe on ehkä kaikkein keskeisin työvaihe, sillä tässä vaiheessa analysoit ja muokkaat keräämääsi aineistoa ja jäsennät sitä kirjoitelmaa, esitystä tai videota varten.Tämän vaiheen voit tehdä itsenäisesti erilaisten apuvälineiden avulla: ajatuskartta, SWOT-analyysi, vertailu, argumenttien jäsentely jne. Toinen tapa jäsentää materiaalia on keskustella aiheesta luokassa parin kanssa tai pienryhmässä tai muiden ihmisten kanssa luokan ulkopuolella. Löydät portaalista malleja tiedon jäsentämiseen sekä työkalun, jonka avulla voit etsiä kavereita muilta Aalto-yliopiston ruotsin kursseilta ja joiden kanssa keskustella. Lisäksi mukana on neuvoja koskien oikeakielisyyttä, rakenteita ja ääntämistä, eli asioita jotka auttavat sinua saavuttamaan paremman lopputuloksen.

icon-11

icon-12

3

Third Step
Output

Viimeinen vaihe on raportointi ja löydät portaalista neuvoja eri tyyppisten kirjoitelmien kirjoittamiseen, videon tekemiseen, haastattelun tekemiseen, esitelmän tekemiseen jne. Tarjolla on myös mahdollisuus julkaista työsi suuremmalle yleisölle joko Aalto-yliopiston sisällä tai suuremmalle yleisölle. Jos huomaat ongelmia linkkien tai muun materiaalin kanssa tai jos haluat vinkata hyvästä materiaalista, lähetä sähköpostia osoitteeseen smartsvenska@aalto.fi