• LINKKEJÄ
  • woodofilm
  • esbri

TEE STORYBOARD

Haluatko kertoa tarinan? Nykyään tarinankertomista käytetään monissa eri tilanteissa, ei ainoastaan fiktiossa. Vaikka tekisitkin esityksen tai videon jostain asiapitoisesta aiheesta, voi silti olla kannattavaa käyttää tarinaa hyödyksi jollain tasolla. Alkajaisiksi voi tehdä storyboardin!   Storyboardsien tai kuvakäsikirjoitusten idea tule elokuva-alalta, mutta niitä käytetään nykyään myös esityksin.   Storyboardin voi tehdä kynällä vaikkapa post-it -lapuilla tai sähköisesti. Meidän vinkkimme on käyttää työkaluja Milanote tai StoryboardThat.  Ne auttavat sinua jäsentämään hyvän ja mielenkiintoisen rakenteen esityksellesi sekä ajattelemaan luovasti ja visuaalisesti. Voit myös esitellä itse storyboardin.

Milanote

Milanote on työkalu, jonka avulla voit järjestellä visuaalista materiaalia. Voit esimerkiksi tehdä moodboardin tai ajatuskarttoja.

StoryboardThat StoryboardThat on työkaulu joka auttaa hahmottamaan kuvien ja tekstin avulla, ja luomaan pohjan esimerkiksi esityksen kalvoon tai videoesitykseen kohtaukseen vaiheessa 3 OUTPUT.